fbpx

תהליך ההשתלה

תהליך ההשתלה

השתלת שיניים

אבחון

בטרם תחילת תהליך ההשתלה מבצע הרופא אבחון בנוגע למצבו של הפציינט. בשלב זה ייעזר הרופא בצילומי רנטגן או סי.טי על מנת להעריך האם ישנה כמות מספקת של עצם לקליטת השתל ומהו השתל המתאים לאיזור ההשתלה.

הכנה לקראת ההשתלה

על מנת לתרום להצלחת ההשתלה, ייתכן שהמטופל יזדקק לאחד מהטיפולים המקדימים הבאים:

הקצעת שורשים

זוהי פעולה המתבצעת במרפאת השיניים ובה מנוקים שורשי השיניים מהחיידקים והאבנית שהצטברה ומטרתה לסייע בהפחתת מצבי דלקת חניכיים ושמירה על בריאות הפה והלסת.

השתלת עצם

אובדן שן, גורם לעיתים קרובות לספיגה / היעלמות של העצם ויש צורך להשלים את העצם החסרה. בתום עקירה או באיזורים של מחסור בעצם יוסיף הרופא תחליף עצם, עליה תונח ממברנה אשר מגנה על העצם המושתלת. המקור לעצם המושתלת יכל להיות עצמי, מן החי או תחליף סינטטי. לאחר השתלת העצם יש להמתין תקופה של בין 3-6 חודשים ורק אז לבצע את תהליך השתלת השתלים הדנטליים.

הכנה לקראת ההשתלה
השתלה

השתלה

השלב הבא הוא הכנת העצם / הלסת לקליטת השתל. בשלב זה יבצע הרופא קידוח אל תוך עצם הלסת, תוך שימוש במקדחים בעלי קטרים ואורכים שונים בהתאם לקדח הנדרש ובהתאם לקוטר ואורך השתל לפי קביעת הרופא. בסוף תהליך הקידוח יוחדר השתל עצמו אל תוך עצם הלסת.

החלמה ושיקום

לאחר החדרת השתל לעצם מתרחש תהליך של צמיחת עצם חדשה סביב השתל. החיבור או האיחוי בין העצם לשתל נקרא בשפה המקצועית אוסיאואינטגרציה.  בשלב ההחלמה יורכב על השתל כתר זמני במידת הצורך. בסופו של התהליך  ובתום תקופת ההחלמה יורכב כתר סופי על השתל אשר משמש כתחליף מלא לשן הטבעית. 

החלמה ושיקום
שמירה ותחזוקה

שמירה ותחזוקה

בדומה לשיניים טבעיות, יש לטפל בשתלים באופן יסודי. דלקות חניכיים והיווצרותם של כיסי חניכיים עלולים לפגוע בשתלים בטווח הרחוק, על מנת למנוע תופעות אלה יש לשמור על היגיינת הפה היומיומית ,ולבצע ניקוי שיניים מקצועי אצל שיננית. פעולות אלה הן ההשקעה הטובה ביותר שתוכלו לעשות בכדי להבטיח את עמידות השתלים שלכם לאורך זמן.

tav dental

על מנת שנוכל להציג את האתר שלנו באופן יעיל אנו עושים שימוש בעוגיות (cookies), ע"י המשך גלישה באתר אתם מסכימים עם השימוש בעוגיות.

דילוג לתוכן